Széchenyi 2020 - Befektetés a jövőbe
  Jelentkezz!
 FIGYELEM: Új Üzleti terv sablon, új GYIK_ÜT és új Támogatás felhasználási táblázat

Kedves Vállalkozó jelöltek!

Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a mai napon frissült az 
Üzleti terv sablon, a mai naptól a 12. 06-i verzió elérhető.

Emellett a Magyar Államkincstár által megküldött állásfoglalás okán módosításra került a 
Támogatás felhasználás táblázat_v10 valamint a 
GYIK_ÜT_v9 dokumentum is. 

A legfontosabb változás az SZJA-s adózást választók számára történt, hiszen az állásfoglalás értelmében ők is elérhetik a 272.250 Ft összes bérköltséget, ami azt jelenti, hogy egyéni vállalkozók esetében 227.467 Ft míg társas vállalkozók esetében 228.782 Ft bruttó bér számolható el a projektben.

A fentieknek megfelelően kérjük, hogy  hétfőtől (2019.12.09) már a fentiek alapján készítsétek el az üzleti terveiteket!

Mindenkinek jó munkát kívánunk!

  2019. 12. 08.
 Üzleti tervedhez nem kell külső segítség!

Kedves Leendő Vállalkozók!

Az elmúlt napokban több helyről kaptunk olyan hírt, hogy pályázatírók, külső tanácsadók ajánlják szolgáltatásaikat az üzleti terv megírására, esetenként több százezer forintos díjért, arra hivatkozva, hogy így nagyobb eséllyel nyertek pénzt. Ezúton szeretnénk tájékoztatni Benneteket, hogy ilyen szolgáltatás igénybevételét fölöslegesnek tartjuk.

Az üzleti tervvel kapcsolatosan kollégáink díjmentesen segítenek Nektek. A projekt úgy van kitalálva, hogy MINDEN képzést elvégzőre jusson pénz az üzleti terve elfogadása után. Az üzleti tervet akárhányszor be lehet újra adni, ha átdolgozásra visszaküldenénk. Az átdolgozással a célunk az, hogy reális, áttekinthető és megvalósítható terve legyen mindannyiótoknak, és ilyen tervre KAPJATOK pénzt.

Ezen felül, ha valaki pályázati tanácsadónak fizet, ezzel a saját vállalkozására fordítandó pénzét csökkenti!

A pénz elnyerésére pályázatíróval és pályázatíró nélkül is ugyanakkora esélyetek van!

Jó munkát és sikeres vállalkozást!

  2019. 12. 06.
 Levelező tagozatos hallgatók figyelem!

Az Irányító hatóságtól kapott állásfoglalás alapján a levelező és esti tagozatos hallgatók, illetve a felnőttképzésben részt vevők beléphetnek a projektbe, amennyiben a belépni kívánó személy munkanélküli vagy inaktív, továbbá az IGR igazolás részére kiállításra kerül.        
Jelentkezzetek bátran a programba, mert 30 év alatt még van számotokra hely és lehetőség!

  2019. 12. 03.
 Ünnepek alatti szünet!

Kedves Üzleti benyújtás előtt állók!

Ezúton hívjuk fel figyelmeteket, hogy a Karácsonyi Ünnepek alatt Üzleti terv bírálat nem fog zajlani! 
Ennek megfelelően 2019. december 20-a és 2020. január 2-a közötti időszak nem fog beleszámítani a 30 napos bírálati időbe, és természetesen nem számoljuk bele a támogatási szerződésetekben rögzített határidőkbe sem.

Ezen időszak alatt sem az Ügyfélszolgálat, sem az Üzleti terv infóvonal nem lesz elérhető!

Kérjük, ezt mind a tervezésnél, mind a benyújtásnál vegyétek figyelembe!
Jó munkát!
Kellemes készülődést az Ünnepekre!

  2019. 11. 28.
 Technikai leállás

Értesítjük a tisztelt érdeklődőket, hogy a www.penzajovodhoz.hu felület technikai okokból 2019.november 30-án szombaton 19.00 órától várhatóan 2019. december 02-án hétfőn 8.00 óráig nem lesz elérhető. 
A türelmet és a megértést köszönjük. 

  2019. 11. 27.
 Rendszeres jelentkezés a Munkaügyi Központokban

Tájékoztatunk mindenkit, hogy a Pénz a jövődhöz! programban történő részvétel nem mentesít senkit az álláskereső kiskönyvben szereplő időpontban a Munkaügyi Központban történő megjelenés alól. Az kötelező a vállalkozás megalapításáig, azaz az önfoglalkoztatóvá válás időpontjáig. A Munkaügyi Központhoz igazolásként a regisztrációról-jelentkezésről kapott visszaigazoló e-mail-t vagy az aláírt Támogatási szerződést (letölthető a dokumentumok menüpontból a név alatt) fogadja el, melyet magatokkal kell vinni. Amennyiben a jelentkezés időpontja a képzéssel egybe esik, a Munkaügyi Központnál egy korábbi időpontban szükséges ezt jelezni.

  2019. 11. 26.
 Üzleti terved benyújtása

Kedves Érintettek!

Mivel több kérdés érkezett, segítségként pontokba szedtük az üzleti terv (ÜT) portálunkon (www.penzajovodhoz.hu) történő benyújtásának lépéseit:
 1. Akkor tudsz üzleti tervet benyújtani, ha az "üzleti terv benyújtása" státuszba kerültél. (A képzés sikeres elvégzését követően az nem automatikus. A rendszer "hátterében" a szükséges adminisztrációt folyamatosan végezzük a feltöltések sorrendjében fogunk továbbléptetni!)
 2. A fenti státuszban a portálra belépve egy kettéosztott képernyőt látsz melynek jobb oldalán le tudod tölteni a legfrissebb ÜT sablont, míg a bal oldalon 4 egyszerű adatot szükséges megadnod az üzleti terved alapján. (Amíg ezt nem adtad meg, és nem nyomtad meg a "Mentés" gombot a felöltési lehetőséget nem látod!)
 3. Amit megadtad és elmentetted a fenti adatokat, a képernyő jobb oldalán megnyílik a lehetőség két fájl (a kitöltött ÜT xlsx fájl valamint a ennek a fájlnak a kinyomtatott és aláírt "fedlapja") feltöltésére.  
 4. A Fedlap kizárólag pdf formátumban tölthető fel. Mindkét fájlra igaz, hogy maximum 5MB fájlméretű lehet, ezt mindenképp ellenőrizd le mert hiánypótlást von maga után!
 5. Ha feltöltötted a két fájlt, az adott cella zöldre vált, és ezzel az üzleti terved benyújtásra került!
 6. Legközelebb értesítést csak akkor küldünk amennyiben hiányosságot tapasztalunk, vagy már a megfelelő üzleti tervről szóló tanúsítványt állítjuk ki a részedre.
Munkádhoz sok sikert kívánunk!

  2019. 11. 14.
 Üzemanyagköltség elszámolható!

Kedves Érintettek!

Megérkezett a Magyar Államkincstár állásfoglalása az üzemanyagköltség elszámolhatóságáról:

"Az üzemanyag, amennyiben a vállalkozás létrehozásához, működéséhez, a termék előállításához vagy a szolgáltatás nyújtáshoz szükséges, az átalány terhére elszámolható!"

A fenti változást valamint a legfrissebb kérdéseket, és információkat átvezettük a GYIK_ÜT_v7 dokumentumban is.

  2019. 11. 11.
 Az ÜT sablon

Kedves Üzleti tervet készítők!

Ezúton is jelezném számotokra, hogy a ÜT sablon fedlapján, a Támogatási szerződésed számát tartalmazó, "GINOP-5.1.9 országos verziószám" elnevezésű cella kitöltés esetén is PIROS marad!

Ez természetesen nem számít hibának, ettől még nem fogjuk visszaküldeni az üzleti terved!

  2019. 11. 11.
 Újabb fontos kérdések a GYIK_ÜT_v6 dokumentumban!

Kedves Érintettek!

Ezúton hívjuk fel figyelmeteket, hogy újabb fontos kérdésekkel és válaszokkal bővítettük, a kifejezetten az üzleti tervezést segítő GYIK_ÜT_v6-t.

Kérünk mindenkit, hogy az üzleti terv benyújtása előtt mindenképp olvassa el és ellenőrizze nincs-e őt, vagy a jövőbeli vállalkozását érintő változás!

  2019. 11. 07.
 Üzleti terv beadási időpontja november 11-re változott!

Kedves Érintettek!

A tegnapi és a tegnapelőtti napon számos, az üzleti tervet alapvetően érintő, állásfoglalás és tájékoztatást kaptunk a Pénzügyminisztérium, a Magyar Államkincstár valamint egyéb régiók konzorciumaitól. Ezeket feldolgoztuk és a jelenlegi ismereteink szerinti legfrissebb információk alapján módosítottuk mind az ÜT_GYIK mind pedig a Támogatás felhasználás változatait tartalmazó segédtáblát. Kérjük, a minél pontosabb üzleti tervezés érdekében alaposan olvassátok át és alkalmazzátok tervetekben. 
A kapott tájékoztatásokkal kapcsolatban további egyeztetések történnek a mai napon és a jövőhét folyamán, így várhatóan további finomhangolások is lesznek a fenti dokumentumokban.

Az igen nagymértékű változások okán, valamint annak érdekében, hogy minél pontosabb információk álljanak a rendelkezésetekre és lehetőleg ne utasítsa el a MÁK a támogatási kérelmeteket, az üzleti terv beadási dátumát is kénytelenek vagyunk változtatni. Így az üzleti terv beadásának kezdete 2019. november 11.-re változott!

Ezúton is felhívjuk figyelmeteket a Műhelyfoglalkozásokra, melyeken megpróbálunk minden kérdésetekre válaszolni az üzleti tervetekkel kapcsolatban!

  2019. 10. 31.
 Projektidőszak kezdetének felülvizsgálata

Kedves Érintettek!

FONTOS!
Felülvizsgáltuk a projektidőszak kezdetével kapcsolatos kérdéseket és kéréseket! Ez alapján a projekted kezdetét úgy tervezheted, hogy az üzleti terv benyújtásának dátumát követő 2. hónap első napja legyen a leghamarabbi dátum. pl. Ha 2019. november hónapban nyújtod be üzleti tervedet a projekted legkorábbi kezdete 2020. január 1. lehet

A fentiekkel mind az üzleti terv bírálata mind a támogatási kérelmek elszámolhatósága biztosított a MÁK tájékoztatójára alapozva! 

Mindenkinek jó munkát kívánunk!

  2019. 10. 28.
 Segítség az üzleti terv megírásához!

Kedves Érintettek!

Szeretnénk az üzleti tervetek megírásához további segítséget nyújtani számotokra, ezért ma felkerült a weblapunkra egy kifejezetten az üzleti terv megírásához készült GYIK és egy adózási szabályokat tartalmazó segédtábla. (Keressétek a GYIK menüpont alatt!)

FONTOS emellett, hogy frissítésre került az Üzleti terv sablon is. Ezúton is kérünk benneteket, hogy a beadás előtti utolsó verziót használjátok!

Mindenkinek jó "tervezőmunkát" kívánunk!

  2019. 10. 25.
 Várjuk a 18-30 év közöttiek jelentkezéseit

Tájékoztatunk minden 18-30 év közötti érdeklődőt, hogy a jelentkezések kizárólag a 30 év felettiek esetében közelítették meg a keretszámokat, így a 18 - 30 év közöttiek jelentkezését továbbra is várjuk, hiszen számukra jóval nagyobb keret áll rendelkezésre.
Jelentkezzetek bátran!

  2019. 10. 22.
 30 év feletti tartaléklistás jelentkezők

Kedves Érintettek!

2019. október 21-étől kezdve a 30 év feletti jelentkezők a keretlétszám megközelítése miatt tartaléklistára kerültek. Ezt azt jelenti, hogy előre láthatólag 2020. tavaszán a tartaléklistások számára újra megnyitjuk a rendszerben szereplő jelentkezések elfogadását a keretszám elérésig. Addig is lehetőséged van munkát vállalni, bármilyen munkaviszony keretein belül. 
Amennyiben szeretnél a későbbiekben a programban részt venni, elegendő ha a tartaléklista várható 2020. tavaszi megnyitását követően - melyet e-mail-ben is jelezni fogunk minden tartaléklistás érdeklődő számára - újra igazolod a regisztrált álláskeresői státuszod, egy új 60 napnál nem régebbi érvényes Hatósági bizonyítvánnyal.
Köszönjük a megértést.

  2019. 10. 22.
 Üzleti terv benyújtás

Kedves Érintettek!

Ezúton hívjuk fel figyelmeteket néhány az üzleti tervetek benyújtásával kapcsolatos fontos dologra:
 1. Az üzleti terveket 2019. november 1-től lehet a www.penzajovodhoz.hu oldalon benyújtanotok!
 2. Kizárólag a honlapon szereplő védett formátumú excel fájl nyújtható be. (Bármilyen módon feloldott táblázatok azonnali elutasításra kerülnek!)
 3. Csak azok nyújthatnak be üzleti tervet, akik elvégezték a 106 órás képzést, arról tanúsítvánnyal rendelkeznek. Az üzleti terv benyújtási  lehetőségének megnyílásáról e-mail-ben üzenetet küldünk.
 4. Hamarosan felkerül www.penzajovodhoz.hu oldalra az Üzleti tervre vonatkozó Gyakran Ismételt Kérdések (ÜT GYIK) dokumentum. Kérjük, hogy Üzleti tervedet csak ennek átolvasását követően nyújtsd be, annak érdekében, hogy az hiánypótlás nélkül, mielőbb jóváhagyásra kerülhessen.
 5. Az üzleti tervvel alátámasztott projekted kezdetét úgy tervezd, hogy annak megvalósításának kezdete az üzleti terv hozzánk történő tervezett beadását követő minimum 90 nappal későbbi legyen, mert ellenkező esetben a MÁK azt el fogja utasítani! (pl. ha valaki 2019. november 1-én adja be üzleti tervét, a legkorábbi projektindítási időszak 2020. február 1.)
 6. Vállalkozásodat leghamarabb az üzleti terv jóváhagyását követően indíthatod el (pl. ha 2019. november 1-én beadod a feltételeknek megfelelő üzleti terved akár már 2019. december 1-én elindítható)
 7. A képzést követően mindenkinek lehetősége van üzleti terv tanácsadáson részt vennie, de ez nem kötelező, az üzleti terv enélkül is beadható.
 8. Ha szeretnél üzleti terv tanácsadáson részt venni kérjük további információkért kövesd oldalunkat, ahol a jövő héttől minden elérhetőséget megosztunk veletek!

  2019. 10. 21.
 30 év felettiek regisztrációjának felfüggesztése

Tájékoztatjuk a 30 év feletti érdeklődőket, hogy a 30 év felettiek regisztrációja 2019. október 04-én 16.00 órakor lezárul.
Aki már regisztrált, az természetesen benyújthatja a jelentkezését. A jelentkezések feldolgozása a beadás sorrendjében történik.
Amennyiben a rendelkezésre álló keretszámot elérjük, már csak tartalék listára tudjuk a jelentkezőket tenni.
Kérjük, hogy a megkezdett jelentkezéseket mielőbb nyújtsátok be!
A 30 év alattiak regisztrációja továbbra is folyamatos, várjuk a jelentkezéseket!

  2019. 10. 03.
 Az Üzleti terv sablon elérhető a honlapon

Kedves Érintettek!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni benneteket, hogy a mai napon a dokumentumok közé feltöltésre került az Üzleti terv sablon, amelyet majd a képzést követően kell benyújtanotok! A kitöltés megkönnyítése érdekében a sablont a képzés során külön át fogjátok tekinteni, de így akár előre is bele tudtok nézni és esetleg kérdéseket megfogalmazni a tréning keretében.
Az Üzleti terv sablon a bejelentkezést követően a név alatti legördülő "Dokumentumok" között található. 
Az sablon első  fülén található egy útmutató, illetve minden fülön megtalálható egy-egy segítséget nyújtó leírás is. 
A sablonban minden PIROS cella kitöltése kötelező, és ezen kívül opcionálisan a sárga cellák tölthetők. 
A fentieken túl, a képzés elvégzését követően lehetőségetek lesz 2 alkalommal ingyenes üzleti terv tanácsadáson is részt venni, hogy minél jobb és pontosabb Üzleti tervetek születhessen.

  2019. 10. 02.
 TÁJÉKOZTATÁS 30 év feletti sikeres jelentkezők számára

Kedves "Sikeres jelentkezők"!

Ha megkaptátok a sikeres jelentkezésről szóló visszaigazoló e-mail-t, kérjük, hogy legyetek türelemmel, a nagy számú jelentkezés miatt a 30 év feletti jelentkezők feldolgozása akár 10-12 munkanapot is igénybe vehet. A jelentkezések feldolgozása a beadás sorrendjében történik (azaz attól a naptól amikortól megkaptátok a visszaigazoló e-mailt), így a várakozás miatt nem kerültök hátrányba.

Türelmeteket köszönjük!

  2019. 09. 26.
 Hajdúszoboszlói és Püspökladányi tájékoztató napok

Tisztelt Érdeklődők!

Szeretnénk felhívni figyelmeteket, hogy 2019. október 03-án Hajdúszoboszlón és Püspökladányban rendkívüli tájékoztató napot tartunk az alábbi helyszíneken és időpontokban:

2019. október 03. 15.00 óra 
Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár 2. emeleti Zeneterem
4200 Hajdúszoboszló, Szilfákalja 2.

2019. október 03. 17.00 óra
Püspökladány Rendezvényközpont
4150 Püspökladány, Kossuth u. 26.

Mindkét helyszínen részletes tájékoztatót kaptok, azonnal megválaszoljuk kérdéseiteket sőt interaktív tábla segítségével lehetőségetek nyílik a programba történő azonnali regisztrációra is.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

  2019. 09. 24.
 30 év feletti érdeklődők figyelmébe

Tisztelt Érdeklődők!
Az Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése GINOP-5.1.9.-17 pályázatban az Észak-alföldi régióban a 30 év feletti álláskeresők számára rendelkezésre álló keretszámot a jelentkezések jelenlegi ütemében néhány munkanapon belül elérjük. 
Tekintettel arra, hogy ezt követően már csak tartalék listára tudjuk a jelentkezőket tenni, kérjük, hogy a megkezdett jelentkezéseket mielőbb nyújtsátok be.

  2019. 09. 19.
 FIGYELEM - Eredeti dokumentumok és azok másolata szükségesek a Szükségletfelmérés során

Felhívjuk a szükségletfelmérésre érkezők szíves figyelmét, hogy a szükségletfelmérésre minden esetben hozzák magukkal valamennyi, a jelentkezés során feltöltött, eredeti dokumentumaikat, és azok 1 db fénymásolati példányát. 

Támogatási szerződés aláírására csak ezen dokumentumok eredetiben történő bemutatását követően van lehetőség.

 

Köszönjük megértésüket!

  2019. 09. 11.
 TECHNIKAI INFORMÁCIÓK A JELENTKEZÉSHEZ

Kedves Jelentkezők!

A sikeres jelentkezések feldolgozása a jelentkezések sorrendjében  folyamatosan zajlik, többen kaptatok már ezzel kapcsolatosan értesítést is. A jelentkezések ellenőrzésénél sajnos több hasonló hibát fedeztünk fel, így szeretnénk felhívni figyelmeteket az alábbi típushibákra:

- a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat Hatósági Bizonyítványa helyett a Kérelem, az Álláskeresői kiskönyv vagy egyéb dokumentum került csatolásra

- a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat Hatósági Bizonyítványa 60 napnál régebbi

- a csatolt dokumentum nem megfelelő kiterjesztésű (nem pdf) ezért számunkra nem olvasható

- személyi igazolványnak csak az első oldala került benyújtásra


A hibás jelentkezéseket folyamatosan visszaküldjük javításra.

Kérjük, hogy javítást követően ismételten nyomjátok meg a Jelentkezés a programba zöld gombot!!! mert csak ekkor kerül újra benyújtásra. Ezt követően visszaigazolást is kaptok e-mailen a sikeres jelentkezésről!

  2019. 09. 11.
 Indul a jelentkezés

Tájékoztatunk, hogy 2019. szeptember 04-én, szerdán 12:00 órakor a GINOP-5.1.9-17 Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése - képzés és mentorálás című pályázat az Észak – alföldi régióban elindul.

A programba történő újabb regisztrációra és azt követően a jelentkezésre a www.penzajovodhoz.hu oldalon nyílik lehetőség.

Jelentkezhet bárki, aki:

 • Regisztrált álláskereső / Ifjúsági Garancia Program résztvevője
 • Állandó lakcíme vagy tartózkodási helye az Észak-alföldi régióban
 • Nincs egyéni vállalkozása, vagy társas vállalkozásban meghatározó részesedése
 • Korhatár nincs, végzettség, szakmai tapasztalat nem számít
 • De van életképes vállalkozási ötlete

Jelentkezéskor .pdf–ben csatolandó dokumentumok:

 • Személyi igazolvány
 • Lakcímkártya
 • TAJ kártya
 • Adóigazolvány
 • 60 napnál nem régebbi hatósági bizonyítvány a regisztrált álláskeresői státusz igazolására
 • Igazolás, ha az Ifjúsági Garancia Program regisztrált alanya vagy (25 év alatt)

Kötelező vállalás:

 • A 106 órás képzést el kell végezni, majd üzleti tervet kell készíteni
 • Vállalkozást kell alapítani
 • A vissza nem térítendő támogatást követően a megalakult vállalkozást az üzleti tervnek megfelelően 1+1 évig működtetni kell
 • A vállalkozást alapítónak a támogatott vállalkozásban személyes közreműködőként kell részt vennie, főállású munkaviszony keretében
 • Az első év végének évében a vállalkozás árbevételének el kell érnie az 1.000.000 Ft-ot

Mire figyelj!

 • Jelentkezz időben, különösen, ha 30 év feletti vagy! A teljes keret 2.105 fő, de ebből csak 709 résztvevő lehet 30 év feletti!
 • A vállalkozást csak az üzleti terv jóváhagyását követően lehet megalakítani, előtte nem! Előtte alakult vállalkozás nem fog támogatást kapni!
 • A vállalkozás megalakítását követő 3 hónapon belül a Magyar Államkincstárhoz a támogatási kérelmet be kell nyújtani!
 • A vállalkozás székhelyének és telephelye(i)nek a régióban kell lennie a projekt 1+1 éves időszaka alatt, a régión kívül nem lehet!

Jelentkezési határidő 2020. október, vagy a forrás kimerüléséig

Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

  2019. 09. 03.